• Client: Asda
  • Location: Livingston
  • Project: Store Refresh
  • Value: £4.5m
  • Duration: 16 weeks
  • Description:

Another of the many projects we have delivered under the ongoing ‘Store Refresh’ programme for Asda.

The store in Livingston was extensively refurbished, internally and externally, which has given it a completely new look and feel.

The project was carried out in a live environment, whilst trading, to minimise disruption to shoppers. This included the relocation and removal of fixtures to relay the majority of the store, including the reduction of existing merchandising fixtures when installing the new Café Kitchen and the reduction of shop floor space to create more warehousing.

The team worked incredibly hard to meet the deadline that was brought forward by two weeks at short notice.

Summary of scope of works:
  • Removal of old customer restaurant
  • Installation of new concept Café Kitchen area
  • Removal of existing mid-floor Optical unit
  • Installation of new Optical unit area
  • New kiosk, customer service area and ‘Click & Collect’ storage
  • Installation of Cleveron dispensing unit for ‘Click & Collect’
  • Reconfigure and refurbished checkouts
  • New GTwo5 area
  • Counter areas fully refurbished
  • New Max Spielmann concession
  • New BOB storage area
  • New Bakery feature wall installed
  • Cladding to external elevations
  • Full internal and external decoration
  • Signage upgrade
  • Colleagues canteen area upgrade
  • Customer and Colleague toilet facilities refurbishment
  • New disabled toilet constructed within shop floor area
  • Warehouse doors renewed
  • Lighting upgrade
  • Entrance openings widened.
Case Studies
  • Kia Stanley Motors, Bradford

    commercial | new-build | refurbishment

  • Barrett Steel Buildings

    commercial | industrial | new-build

  • Kiddicare, Rotherham

    refurbishment | retail